Tesztelés, ellenőrzés – AIDA

Gépház

Weboldalunk megújult; beszámítás menüpontja kapcsán sokan feltették a kérdést, hogyan lehet gyorsan és profi módon ellenőrízni a hardvert. Hogyan deríthető ki legkönyebben mi van benne és mennyire stabil működés?

 

Vállalkozásunk hosszú múltra visszatekintő AIDA-t ajánlja. Már 1999-ben figyelemmel követtük Miklós Tamás fejlesztését – ASMDEMO 16bit-es változatát, amit a vizuális AIDA 1.0 követett. Később EVEREST és AIDA64 majd a többi platformon megjelenő újabb változatokat is elismerően fogadták a felhasználók. 2015-től IOS, ANDROID változat elérhető!

 

Az elmúlt évtizedekben, ha csak egyetlen programot telepíthetünk az ellenőrzés vagy diagnosztika kedvéért, akkor az AIDA!

 

Logikusan strukturált, könnyen kezelhető, jól átlátható felület.

A képre, vagy az alábbi hivatkozása kattintva eléred a legfrissebb változatot: [ Letöltés ]
Nyugodtan kezdheted az Extreme (otthoni változat) Zip és akár a Béta verzióval. A hivatkozásról az otthoni, trial verzió 30 napos korlátozását kell elfogadni. Most ezt fogjuk bemutatni.

 

Használata

 1. Telepítsd és indítsd el a programot
 2. Katt a számítógép, összegzés pontra
 3. Görgess és nézz szét!
 4. Processzor adatai
 5. Alaplap azonosítója
 6/10. Memória adatai
 7. Grafikus kártya
 8. Kijelző megnevezés *
 9. Akku állapot / kondíció
 10. Memória adatlapja

 

 

 

Menü és további lehetőség

Ebben a sorban a gyorskeresést a beállítást, valamint a további fontos eszközök gyorsgombjait éred el. Ilyen például a monitor diagnosztika* segít abban, hogy könnyen megállapíthasd a pixel vagy más kijelzőhibát!

Érzékelő - System Stability Test

Kiemelnénk a rendszer megbízhatóságát terheléssel ellenőrző funkciót! Ellenőrízheted 10~15p stabilitás teszttel, mennyire melegszik fel a géped.

Energiagazdálkodás

Helyesen beállított komponensek hűvösebbek, ebből adódóan hosszabb akku élettartam várható.

ÖSSZEFOGLALVA

 

 • Nagy segítség az AIDA64, részletes információkkal szolgál a komponensekről és az akkumulátor elhasználódásáról, ami jó támpontot ad a különféle feladatok (webböngészés, játék, videolejátszás) során várható üzemidő felméréséhez.
 • Az új központi egységek, háttértárolók, memóriák, videókártyák és hűtők teljesítményének és kompatibilitásának vizsgálatához elengedhetetlen. 
 • Úgy találtuk, hogy az AIDA ideális eszköz a hardverek átfogó teszteléséhez abban a 64 bites, Windows, android, linux, ios környezetben, melyet a felhasználóink zöme használ

Alternatíva telepítés nélkül

 • CTRL + SHIFT + ESC
  A feladatkezelő Teljesítmény fülén is sok adatot találsz a rendszered működéséről
 • Start Menü – Keresés – Eszközkezelő
  > lenyitva láthatod a telepített hardver elemeit

   

 • Start Menü – Keresés – dxdiag
  A Microsoft Rendszerinformáció listája

Ragadozó konfigurációk webshopunkon

Mi az előnye ?

 

 

Ha egyforma típusú laptopok előtelepített rendszerét összehasonlítod a finomhangolt, egyedi beállításokkal, megfigyelhető, hogy sokkal több szabad erőforrás marad, ami gyorsabb működést eredményez. Számos további előnnyel párosítva:

 

 • + 15 ~ 25% akku idő mérhető netezés során !
 • Az SSD, GPU, CPU és további komponens beállítása élettartam növekedést redeményez.
 • Megfigyelhető, hogy sokkal halkabb lesz a berendezés, ritkábban indul el a ventillátor.
 • Gyorsabb bekapcsolást lehet tapasztalni.
 • Gondolkodás nélkül, azonnal reagálnak a gyorsgombok és funkciók.
 • Felhasználói szokásoktól függően akár több évvel gyarapodik fogyasztási cikk élettartama, ez igazán környezetbarát és tartós megoldás.
 • Néhány gyakorlati tapasztalat és további analógia a témához kapcsolódó statisztikákból:

Notebook vásárlás során, a megjegyzés mezőben jelölheted, ha szeretnéd az “ajánlott” beállításokat!

 • A napi rutinhoz szükséges csomaggal, optimalizáltan kapod meg a kiválasztott eszközt!
 • Szokásos alkalmazásaid manuálisan telepítheted a későbbiekben.
 • Legyen az Onedrive, Teams vagy más szolgáltatás, természetesen minden elérhető.
 • További részleteket a magazinban fogunk vezetni a tapasztalatokról!

wasd.hu – MI EZ A NÉGYES?

 

Visszavezethető a WASD kombináció egy népszerű alkalmazásra, fontos eseményre vagy valami trend van az egész mögött? Természetes a folyamat, hogy már minden programban elfogadott ez a vezérlés?

Legutóbbi cikkek

Ingyenes játékok április végére

Ingyenes játékok április végére

Ingyenesen elérhetők az alábbi játékok: Sky Minden platformra megjelent és PC-re ingyenessé vált ez a békés, díjnyertes MMO - sok szereplős online szerepjáték. Fedezz fel csodálatos helyeket a hét birodalomban és hozz létre felemelő emlékeket a barátaiddal, ebben az...

2024 Április ingyenes játékok

2024 Április ingyenes játékok

04/03 csütörtök du-tól, 04/11-ig Ingyenes az alábbi két játék: The Outer Worlds, Thief A galaxis peremére tartó gyarmatosító hajón ébredsz és egy összeesküvés kellős közepén találod magad, amely a kolónia elpusztításával fenyeget. Az Outer Worlds ezen verziója a...

2024 Március ingyenes játék

2024 Március ingyenes játék

Deus Ex - Mankind, The Bridge    Cyberpunk akció-RPG, izgalmas nyomozással a Bladerunner c. filmben látott fantasztikus város és hangulat árad a játékból. Valamint egy logikai, fejtörős játék ingyenes ebben hónapban. Mindkét cím arra kényszerít, hogy gondolkozz. A...

2024 Február, ingyenes játékok

2024 Február, ingyenes játékok

Dakar Desert Rally,Sky Force  Szuper verseny és egy legendás arcade-ot ajánlunk ezúttal, mindkettő ingyenesen elérhető. Csapj le rá, amíg tart a kedvezmény! A Dakar Desert Rally a valaha fejlesztett legepikusabb off-road rally. Megragadja a bolygó legnagyobb...

Komoly lépések a META ellen 🔄

Komoly lépések a META ellen 🔄

Magazinunkban sokadik alkalommal merülünk szülőket célzó gondolatébresztőbe. Most az addikció mértékéről és válaszlépésekről lesz szó.       FELÜGYELET  Kínában sok évvel ezelőtt létrehoztak egy "Kibertér-felügyelet" nevű hatóságot, amely a nevének...

Bloatware 🐛🦠

Bloatware 🐛🦠

Bevezető A Privacy International és még további 50+ ismert szervezet szólította fel többek között a Google-t, Microsoft-ot, Apple-t, hogy tegye lehetővé a felhasználók számára az előtelepített alkalmazások eltávolítását. A frissen vásárolt infókommunikációs eszközök...


Kik vagyunk?

 Nem egy szokványos informatikai vállalkozás a wasd.hu. Több mint 20 év tapasztalat áll mögöttünk. Végigjártuk az utat az első Atari konzoltól a vállalati munkaállomásokig. Megértjük a kis vállalkozások igényét és ismerjük a professzionális megoldásokat. Telepítettünk Windows 3.1-et, linux disztrókat és Enterprise-t. Titkunk a rugalmasságban rejlik. Amihez nem értünk, azt megtanuljuk. Amiben jók vagyunk, azt tovább optimalizáljuk. Ezek vagyunk mi.

0
0
KOSÁR TARTALMA
Üres a kosarad