Támogatás & Driver 🖨️

Gyártói támogatás

Újratelepítés után problémás driver (!) az eszközkezelőben? Kevesen használják megfelelőn, ezért fontosnak tartottuk megosztani, hogy van lehetőség márkának megfelelő támogatás elérésére. Nincs más dolgod, mint a következő oldalon megadni az S/N azaz szériaszám vagy típusszámod:

#01 DISTILLVIDEO.COM

 

Létezik Chrome böngészőbe építhető, .

#01 DISTILLVIDEO.COM

  

Létezik Chrome böngészőbe építhető, .

#01 DISTILLVIDEO.COM

    

Létezik Chrome böngészőbe építhető, .

#01 DISTILLVIDEO.COM

 

#01 DISTILLVIDEO.COM

 

#01 DISTILLVIDEO.COM

Univerzális megoldás

Gyakran előfordul, hogy az elérhető legújabb verziótól is vannak frissebbek a hardver saját oldalán:

#01 DISTILLVIDEO.COM

Kell ez nekünk

Miért van szükség a friss driverekre?

A helyes működéshez nem csak vga és hang illesztőkre van szükség. Gyakori probléma a hibás vagy nem megfelelő power acpi.

Manuális megoldás

Kézi megoldás

A hardverek telepítése pár éve még igazi horror volt. Ma már a legtöbb felhasználó nem ismeri, pontosan milyen komponensek vannak. Megérkeztünk a szép új jelenbe, ahol viszonylag megbízhatóan működnek az eszközeink és a hozzájuk automatikusan társított csatolók.

Sebességben

Vannak műveletekben ahol problémát jelent az elavult driver.

a) HIÁNYZÓ DRIVER

Települt a rendszer, működik a számítógép, meglátjuk az asztalt, majd érkezik az üzenet;

nem sikerült telepíteni az eszközillesztőt.

Windows 10 és újabb rendszereknél már nem gyakori ez az üzenet, mert saját aláírással rendelkező, de nem mindig optimális változatot telepít automatikusan az OS.

 

b) HIBÁS ILLESZTŐ

Feltelepíted kedvenc videó kártyádat, de a “Microsoft aláírással rendelkező, friss” (sajnos hibás) illesztő automatikusan felülírja az egyébként kifogástalan változatot.

így felülbírálja a drivert az elavult verziószám miatt.

 

 

Ha megtaláltad a hardverazonosítót ki kell másolnod az értékét!

LETÖLTÉS

Itt fel kell hívnom a figyelmet, hogy mindig az eszköz gyártói támogatását ajánljuk, de lehetőség van más forrásból is driverekhez jutni.

a) Nyilván a legjobb ha az adott eszköz (ha mellékelt akkor lemezről) keresni, vagy a weboldaláról a megfelelő legfrissebb verziót letölteni, pl ASUS, HP, LENOV.com és a modell vagy s/n szám alapján megtaláljuk amire szükségünk van.

Léteznek alternatív megoldások, pl a “google módszer”, mely szintén sikerre vezethet. A fentebb említett hardverazonosító kulcsából könnyedén juthatunk releváns találatokhoz. Ennek finomított változata az úgynevezett

b) Driver Solution

Ez abból áll, hogy a drp.su weboldal KERESŐJÉBE illeszted be a hardver azonosító értéket. Segédlet jobb oldalon ->

És itt ügyelsz a megfelelő Windows változat kiválasztására:

A 4. gomb lenyomásakor egy kis méretű .exe fájl a jutalmunk.

Nem ajánlott elindítani, hiszen csak a driverekre van szükségünk.

Kitömörítéséhez egy WinRar szükséges, amit innen gyorsan feltelepíthetsz: ninite.com/winrar

A letöltések mappában kicsomagolhatod az exe fájlodat » Jobb egér » Kicsomagolás saját NÉVVEL

Majd a “hibás” eszköz illesztőjénél elegendő megadni a LETÖLTÉSEK mappád helyét:

Ha elkészült, következetesen minden egyes telepítés után újra kell indítani a számítógépet. Érdemes előbb letöltést végezni, majd a végén egyesével telepíteni.

Az “Install drivers automatically” gombra kattintva szintén egy olyan .exe fájlt kapsz, ami megpróbál mindent elvégezni helyetted.. ez természetesen nem a megfelelő módszer és ki tudja mit kap még a felhasználó a szükséges adatokon kívül

 

Hol keressem

Eszközkezelő

Ismeretlen új hardver

Az ismeretlen hardver felkutatása az eszközkezelőben indul. Első lépésben ide kell eljutni:

Start Menü / Keresés » Eszközkezelő 

 

» Jobb egér a hibásan működő eszközön » Tulajdonságok

Módszeresen kezdjük a felkiáltójeles eszköz tulajdonságaival! Szükség lesz az adott HARDVER AZONOSÍTÓJÁRA.

 

DDU

Sor kerülhet arra is, hogy nem sikerül rendesen telepíteni az eszközt, vagy például a videókártyát. Ilyenkor egy célprogrammal ki kell “gyomlálni” a korábbi illesztő maradványait.

 

Helyes sorrend

Először a chipkészlet-drivert telepítsd, majd SATA/RAID, video, LAN, hang, USB és egyéb vezérlők következzenek. Ha minden rendben ment és nincs ismeretlen hardver, a video, hang és LAN esetében ajánlott a chipgyártó weboldalán is körülnézni a frissített driver után.

 

 

Legutóbbi cikkek
Tesztelés, ellenőrzés – AIDA

Tesztelés, ellenőrzés – AIDA

Gépház Weboldalunk megújult; beszámítás menüpontja kapcsán sokan feltették a kérdést, hogyan lehet gyorsan és profi módon ellenőrízni a hardvert. Hogyan deríthető ki legkönyebben mi van benne és mennyire stabil működés?   Vállalkozásunk hosszú múltra...

Ingyenes játékok április végére

Ingyenes játékok április végére

Ingyenesen elérhetők az alábbi játékok: Sky Minden platformra megjelent és PC-re ingyenessé vált ez a békés, díjnyertes MMO - sok szereplős online szerepjáték. Fedezz fel csodálatos helyeket a hét birodalomban és hozz létre felemelő emlékeket a barátaiddal, ebben az...

2024 Április ingyenes játékok

2024 Április ingyenes játékok

04/03 csütörtök du-tól, 04/11-ig Ingyenes az alábbi két játék: The Outer Worlds, Thief A galaxis peremére tartó gyarmatosító hajón ébredsz és egy összeesküvés kellős közepén találod magad, amely a kolónia elpusztításával fenyeget. Az Outer Worlds ezen verziója a...

wasd.hu – MI EZ A NÉGYES?

 

Visszavezethető a WASD kombináció egy népszerű alkalmazásra, fontos eseményre vagy valami trend van az egész mögött? Természetes a folyamat, hogy már minden programban elfogadott ez a vezérlés?

0
0
KOSÁR TARTALMA
Üres a kosarad