C

"Mire felneveled a gyerekeid, megtanulod, mivel tartozol szüleidnek."

 

 

 Bevezető

 

    • „Nem aggódom a magánéletem kiszivárogtatása miatt, mivel nincs semmi, amit rejtegetnem kellene.
      – Rendben, akkor kérlek küld el az összes email címed és a belépési jelszavakat egy üzenetben.
      Szeretnék minden érdekes dolgot publikálni belőle. Elvégre nem csinálsz semmit, nincs mit rejtegetni !”

A 21. században

 

már digitális korba léptünk. Ennek a világnak az egyik legnagyobb eredménye az adat. Az adatra tekinthetünk úgy, mint új eszközünk.

Talán nagyobbá válhat, mint az előző eszköz csoportok, mint a vendéglátó, vagy szórakoztató ipar, vagy például a hagyományos pénz.

Mindannyian – mi – hozzuk létre ezeket az adatokat, így rengeteg információ tömegről beszélünk.

 

 

Készül a …

 

magunk mögött hagyjuk rögzített formában a tapasztalatainkat / mindenféle digitális nyomot.

Olyan nyomokra kell gondolni, mint a mindennapi életünk lépései.. Ezek a lábnyomok, digitális morzsák összegyűjthetők és virtuális téglákká formálhatók.

 

 

 

Virtuális falaid

 

 

 

a megfelelő adatbázisok alapján jobban ismernek és behatárolnak, mint Te saját magad. Hiszen már nem emlékszel az évekkel ezelőtti vásárlásaidra, vagy arra hogy kinek mit írtál akkoriban. Meg sem tudnád mondani, hogy hol tartózkodtál pontosan, évekkel ezelőtt. A gond az, hogy ezek a virtuális adatok léteznek, akkor is, ha Te nem minősíted “létező” vagy fontos dolognak. Akkor is, ha már nem tulajdonítanád sajátodnak.

 

 

 

 

 

 

Adataink

 

elemezhető és rossz kezekben védtelenné válhat egy egész lakosság az adathalászat miatt. Miért leszünk védtelenek, ha még többet tudnak rólunk a szolgáltatók?

Ismerve az erősségeinket és múltunkat, egyerűen belátható, hogy könnyebben ki tudnak használni!

Gondoljunk például a tervezett elavulás kizsákmányoló rutinjára vagy gugli / facse marketing hadjárataira. Egy gyermeknek lényegesen lazább az idegrendszere és fogékonyabb a felkínált dolgokra! Egy felnőtt is kiszolgáltatott, ha megszerzik a bankszámla adatait, de hogy lesz védtelen valaki a digitális világban? A válasz az addikció, mint bevételi forrás. A milliók számára ingyenesen f2p játékok szem előtt vannak. Nézd meg közelebbről! Tényleg, teljesen ingyen vannak? Mit adsz és mit kapsz pontosan?

Ahhoz, hogy ne legyen idegesítően vontatott az előre jutás, mindenféle felszerelésre, eszközökre és persze jó minőségű céleszkzökre, fegyverre lesz szükség… így a kikapcsolódásra vágyó egyszeri játékos választhat: fizet, vagy végtelen hosszú időre rabjává válik a játéknak. Ami később még rosszabb lehet: szerencsejátékkal addig manipulál, ami ördögi körbe vezethet a mértéktelen addikció hatására: elhanyagolja családját, kapcsolatait, álmait.

A digitalizáció mégis azért nagyszerű, mert tudatosabb kezekben segíthet a biztonsági megoldásaival; épp a magánélet alapos védelmében!

 

 

 

Magánélet a szabad társadalom alapja

 

Tanuljuk meg egészséges mértékben használni az új eszközöket, vegyük újra kézbe a saját identitásunkat. Első sorban példát kell mutatni a gyerekeknek (12 év alatt). Ők naivak, ezért kiszolgáltatottabbak a digitalizálódó korban.

 

 

Összegezve

  • Minden digitálissan megtett lépésed rögzítésre kerül!
  • Ne felejtsd el az adatokat és megosztásokat felelősséggel kezelni!

Ajánló

Elavulás ♻️

Bevezető"A világ erőforrása elegendő ahhoz, hogy kielégítse mindenki szükségletét, de csekély mindannyiunk mohóságához.."Obszolencia Nyilván mindannyian találkoztunk már azzal a jelenséggel, hogy egy termék, vagy annak kulcsfontosságú alkatrésze idő előtt felmondja a...

CPU #3 intel sebezhetőség ☠️

Bevezető   Az Intel vállalat (cpu és félvezető beszállító) jó ideje végzi a Spectre és Meltdown sebezhetőség javítását. Ez a hiba gyakorlatilag az összes  (!) napjainkban elérhető és a régebben gyártott Intel processzort érinti. A hardveres hibák foltozása...

Bloatware 🐛🦠

Bevezető A Privacy International és még további 50+ ismert szervezet szólította fel többek között a Google-t, Microsoft-ot, Apple-t, hogy tegye lehetővé a felhasználók számára az előtelepített alkalmazások eltávolítását. A frissen vásárolt infókommunikációs eszközök...

Komoly lépések a META ellen 🔄

Magazinunkban sokadik alkalommal merülünk szülőket célzó gondolatébresztőbe. Most az addikció mértékéről és válaszlépésekről lesz szó.       FELÜGYELET  Kínában sok évvel ezelőtt létrehoztak egy "Kibertér-felügyelet" nevű hatóságot, amely a nevének...

Gyerekek célkeresztben 🚼🍼

Vizsgált szokások Olyan statisztikákat készített a SecureList, mely a gyerekek internetes szokásait vette figyelembe. Anonim módon közvetítették a felhasználók az adatokat, első sorban a Kaspersky "gyermekvédelmi" szoftverének köszönhetően. A részletes adatokból...

Magánélet #2 fenyegetés 🔏

  Bevezető   2015 januárban több száz Ukrán lakás maradt áram nélkül, amikor hackerek támadták meg az energiahálózat rendszerét. Pár nappal a az amerikai elnökválasztás előtt az orosz katonai hírszerzés (GRU) informatikai támadást hajtott végre legalább egy...

Kapcsolódó termékek

0
0
KOSÁR TARTALMA
Üres a kosarad