A környezetbarát életmód egyre népszerűbb. Sajnos kevesebben vannak, akik a gyakorlatban is követik az elveket. Az ipari forradalom kezdete óta egyre nagyobb mértéket ölt a környezetszennyezés. A víz-, föld- és légszennyezés mára olyan méreteket öltött, melyet rendkívül nehéz lesz megállítani és visszafordítani. Ahogy a probléma nőtt, úgy gyarapodott azok száma is, akik egy egészséges, fenntartható világot szeretnének hagyni a jövő generációinak. Az átalakulás kétségtelenül elkezdődött – gondoljunk csak például a fosszilis anyagok megújuló energiaforrásokra történő lecserélésére. A folyamat lassú, de nem lehetetlen. A megoldás kétségtelenül a környezettudatosságban rejlik.

A CO2-kibocsátás csökkentése

 

 

Egy laptop, hardver, asztali számítógép vagy okostelefon gyártásakor végbemegy a termék teljes éllettartamára vonatkozó CO2-kibocsátás nagy része. A laptopok esetében 85% közelében van átlagosan ez az érték. Azzal, hogy az eladásra kínált eszközeink legalább 80% ban újrahasznosított termékek és új megrendelőt találunk a hozzáadott értékeinkkel, legalább 50% -kal csökkentjük évente a vásárlóink CO2-kibocsátást. Ez csak egy a tartós fogyasztási cikkek közül, de a történet sokkal mélyebb.

 

Vegyük figyelembe az üzemeltetési költségeket

 

Napjainkban a fogyasztó minden korábbinál bővebb válasz­tékkal és reklámok áradatával szembesül. Annak érde­kében, hogy gazdaságosan vásároljunk, csökkentsük a hulladék mennyiségét, óvjuk egészségünket és a környezetet, tartanunk kell magunkat néhány alapelvhez: meg kell tanulnunk kritikusan szemlélni a kínálatot, és pontosan kell tudnunk, mit akarunk.

Arányok

 

Az elektronikus hulladékok egy főre jutó mértéke világszerte nagyon gyorsan növekszik. Az élettartam megkétszerezése majdnem felére csökkenti vásárlóink e-hulladék termelését, ezzel segítve bolygónkat. Ennek a munkának az összesített hatása jelentős, és potenciálisan képes csökkenteni a globális kibocsátást, egyben támogatni a globális felmelegedés elleni küzdelmet.

Több infó a kérdésről az “elavulás” című blogunkban:

Lehet, hogy többe kerül, de a jó minőségű áru jóval tartósabb.

Megújuló anyagokból előállított eszköznél csökken a környezeti terhelés.

Érdemes olyan eszközt vásárolni, melyhez kapható alkatrész és felújítható.

A csillogó csomagolás helyett inkább több rétegre, biztonságra fókuszálni.

Szerencsés, ha a fóliát, pvc tartalmú anyagokat kétszer-háromszor újrahasznosítjuk.

 

Zöld értékrend tudatosítása

 

 

Azzal, hogy a világ ráébred az informatikai termékek folyamatos frissítése során okozott kibocsátás és hulladék szigetek félelmetes növekedése, a vállalatoknak egyre inkább bizonyítaniuk kell, hogy fenntarthatóan végzik munkájukat.

A wasd.hu termékei lehetővé teszik, hogy tudatosabban kezeljék megrendelőink a környezet védelmét.

Valamennyi hardver telekommunikációs és szórakoztató elektronika összes alkatrésze, gyártás során termeli a legtöbb CO2-t.

Csomagolóanyag / Újrahasznosítás

 

 

Küldeményeink doboza újrafelhasznált, semleges színű, általános karton alapanyagból van. Ezen kívül újrahasznosított papírkartont használunk, több rétegben kitöltőanyagnak, a termékek megóvására. A környezetvédelmi termékdíjat megfizetjük ipari raklapfóliára, etikett nyomtatványokra és celluxra egyaránt. Ezek segítségével vízálló, masszív és biztonságos csomagküldést biztosítunk kedves megrendelőink számára!

Kapcsolódó termékek

wasd.hu – MI EZ A NÉGYES?

 

Visszavezethető a WASD kombináció egy népszerű alkalmazásra, fontos eseményre vagy valami trend van az egész mögött? Természetes a folyamat, hogy már minden programban elfogadott ez a vezérlés?

Legutóbbi cikkek
Tesztelés, ellenőrzés – AIDA

Tesztelés, ellenőrzés – AIDA

Gépház Weboldalunk megújult; beszámítás menüpontja kapcsán sokan feltették a kérdést, hogyan lehet gyorsan és profi módon ellenőrízni a hardvert. Hogyan deríthető ki legkönyebben mi van benne és mennyire stabil működés?   Vállalkozásunk hosszú múltra...

Ingyenes játékok április végére

Ingyenes játékok április végére

Ingyenesen elérhetők az alábbi játékok: Sky Minden platformra megjelent és PC-re ingyenessé vált ez a békés, díjnyertes MMO - sok szereplős online szerepjáték. Fedezz fel csodálatos helyeket a hét birodalomban és hozz létre felemelő emlékeket a barátaiddal, ebben az...

2024 Április ingyenes játékok

2024 Április ingyenes játékok

04/03 csütörtök du-tól, 04/11-ig Ingyenes az alábbi két játék: The Outer Worlds, Thief A galaxis peremére tartó gyarmatosító hajón ébredsz és egy összeesküvés kellős közepén találod magad, amely a kolónia elpusztításával fenyeget. Az Outer Worlds ezen verziója a...

Kik vagyunk?

 Nem egy szokványos informatikai vállalkozás a wasd.hu. Több mint 20 év tapasztalat áll mögöttünk. Végigjártuk az utat az első Atari konzoltól a vállalati munkaállomásokig. Megértjük a kis vállalkozások igényét és ismerjük a professzionális megoldásokat. Telepítettünk Windows 3.1-et, linux disztrókat és Enterprise-t. Titkunk a rugalmasságban rejlik. Amihez nem értünk, azt megtanuljuk. Amiben jók vagyunk, azt tovább optimalizáljuk. Ezek vagyunk mi.

0
0
KOSÁR TARTALMA
Üres a kosarad